Chiftele de cartofi (vegetariene)

Chiftele vegetariene? Da, din cam orice, iar cele din cartofi sunt delicioase!

Chiftele din cartofi – prăjite

image
Chiftele vegetariene din cartofi – prăjite

Chiftele din cartofi – la cuptor

image
Chiftele de cartofi (vegetariene) la cuptor

Ingrediente:

  • Trei cartofi mari fierţi, calzi (cam 700g), pasaţi
  • Trei linguri de făină (şi cât cuprinde, până se pot forma chiftele)
  • Un morcov ras
  • O ceapă tocată mărunt
  • Un ou
  • Verdeţuri şi condimente, după gust (încercaţi rozmarin, chimen, cimbru)
  • Sare
  • Ulei pentru prăjit sau ulei spray

Cum se fac chiftele din cartofi?

Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, apoi se lasă să se răcească. Când se răcesc, dar nu de tot, se pasează.

Până se răcesc cartofii, se călesc ceapa şi morcovul în puţin ulei, se adaugă verdeţurile şi se condimentează.

Se amestecă tot, inclusiv făina, oul şi sarea, apoi se mai adaugă făină până când se poate modela cu mâna. Se fac chiftele şi ori se prăjesc pe ambele părţi în ulei, ori se pun într-o tavă, pe hârtie de copt, se dau cu ulei (spray sau cu pensula) şi se dau la cuptorul încins la 200°, timp de 20 de minute.

Cu ce se mănâncă chiftelele din cartofi?

Merg excelent cu salată cu ceapă verde, stropită cu vinegretă și cu un pahar de sana.

Merg minunat cu murături în oțet.

Merg puse între două bucăți de chiflă, cu salată, iaurt cu usturoi și o felie de brânză topită.

 

2 comments on “Chiftele de cartofi (vegetariene)

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s