Supa de gulii – 80 de calorii portia!

Supa crema de gulii

Supa crema de gulii

Supele au de obicei putine calorii si umplu burta, dar supa de gulii este o minune! O gulie e un fel de cotor rotund si dulce de varzo-conopida, asa ca are, ca orice crucifera, pana in 30 de calorii. Cum ar fi deci sa iei doua astfel de legume miraculoase si sa faci din ele patru portii delicioase de supa?

Pai, nimic mai simplu. Ai nevoie de:

  • 2 gulii generoase, curatate de coaja si taiate cubulete
  • un morcov mediu, curatat si taiat in doua sau trei bucati
  • un cartofior nu foarte mare, taiat cubulete
  • o jumatate de radacina de patrunjel
  • o jumatate de radacina de pastarnac
  • o ceapa mica
  • sare (o lingura rasa)
  • piper (cam o jumatate de lingurita)
  • o legatura de patrunjel
  • o lingurita de ulei de masline (pentru varianta vegana) sau de unt
  • 1.5 l de apa

Pui la fiert guliile, cartoful, morcovul, radacinile de pastarnac si patrunjel si le lasi pana se inmoaie. Le scoti din zeama (pe care o lasi sa fiarba in continuare) si le zdrobesti in blender sau cu un mixer vertical pana se transforma in crema; daca e nevoie, mai adaugi apa. Torni crema inapoi in oala cu zeama si amesteci bine.

Toci ceapa si patrunjelul si le adaugi la supa, dai intr-un clocot, stingi focul, adaugi uleiul de masline sau untul, amesteci si gata!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s