Ardei umpluti deliciosi, varianta vegana

Ardei umpluti vegetarieni (vegani)
Ardei umpluti vegetarieni (vegani)

E prima data cand incerc sa gatesc ceva traditional in varianta vegana, dar uite ca mi-a iesit mai mult decat delicios. Practic, ardeii astia umpluti vor fi un mare succes in familia mea si se adauga celeilalte reusite rasunatoare, cea cu mancarica de cartofi cu soia texturat, cand sotul meu m-a intrebat, dupa ce terminase a doua portie: „ma, daca ai mancat si tu de-asta… inseamna ca nu e carne ce am mancat eu?„. Nu. Nu era carne. Cum nu este carne nici in ardeii astia umpluti, dar gustul este incredibil de bun, aidoma celui de ardei umpluti cu porc.

Ma gandesc ca cei care tin post ar avea impresia ca triseaza cu reteta asta, nu de alta, dar ce post mai e ala, daca mancarea chiar are acelasi gust si cam aceleasi proprietati (adica tot atata proteina si cam tot atatea grasimi, dar nu saturate) ca cea „originala”?

OK, OK, gata cu introducerea. Iata minunata reteta:

Pentru umplut:

  • 15-18-20 ardei grasi nu foarte mari; ca sa alegi cum trebuie tava (cu pereti inalti) sau oala in care ii dai la cuptor, pune-i intai in ea, sa vezi daca incap toti.

Pentru sos:

  • doua cani suc gros de rosii sau rosii proaspete pasate

Pentru „carne” (umplutura):

  • 50 grame fulgi de ovaz
  • 50 grame soia texturat granule
  • 1 cana suc de rosii (sau rosii pasate)
  • 1 ceapa mare, tocata si calita in prealabil in 3 linguri de ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura piper negru, macinat
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1/2 lingurita de sare
  • o legatura de marar, tocat
  • 2 1/2 linguri de orez (eu prefer integral)
  • 3 linguri de faina (preferabil de secara sau integrala)

Toate astea, in afara de faina, se amesteca bine si se lasa sa se ingroase pana curatati ardeii (soia texturata si ovazul vor absorbi sucul si se vor umfla), dupa care se amesteca cu faina. Iese o pasta groasa, cu care se umplu ardeii si se pun in tava. Se toarna sosul de rosii deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand ardeii fac o crusta uuusor carbonizata (cam 45 – 60 min). Pe la jumatatea intervalului eu las temperatura mai jos, pe la 120 de grade.

Se pot manca vegan (sau de post, pentru cine tine), cu sos sau iaurt de soia, sau vegetarian, cu iaurt sau smantana.

Ma gandesc sa folosesc umplutura asta si la sarmale…

Anunțuri

2 comentarii la “Ardei umpluti deliciosi, varianta vegana

  1. Pingback: Si totusi povestile... | Ardei umpluti | Si totusi povestile...

  2. Pingback: Si totusi povestile... | Ardei umpluti | Si totusi povestile...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s