Desert decadent cu doar 250 de calorii: mere coapte, cu iaurt

Sar peste orice fel de introducere și trec direct la subiectul delicios cu care mă delectez de vreo trei seri… în fiecare seară, în loc de cină, fără să uit, desigur, să spun că minunea se pregătește în nu mai mult de zece minute:

Mere coapte, cu stafide, iaurt și nucă pisată

Mere coapte cu stafide, iaurt și nucă pisată

Mere coapte cu stafide, iaurt și nucă pisată

Ai nevoie de:

  • două mere medii (eu le prefer cu coajă, ca să nu își piardă forma când se coc și să păstreze fibra, dar cine vrea fără coajă, le poate curăța)
  • două lingurițe de stafide
  • miezul pisat a două nuci
  • 100 g iaurt slab, cremos
  • o lingură de îndulcitor noncaloric de stevia (eu folosesc Glucoregul, se găsește la Kaufland)
  • scorțișoară sau, pentru cine preferă, cardamon/hel măcinat (sau amândouă)

Scobești merele și tai din fiecare măr câte patru rondele. Le presari cu scorțișoară și le așezi felie peste felie pe o farfurioară ca și cum ai face mărul să fie iar întreg, în așa fel încât să rămână în centru un „tunel”, unde presari stafidele.

O altă variantă e să tai merele în două, să scobești miezul ca să scoți sâmburii, să pui câte o lingură de stafide într-o jumătate, să presari scorțișoara și apoi să pui deasupra cealaltă jumătate, ca un capac.

Dai la microunde timp de 7 minute, pe high, acoperite (stafidele mai pocnesc la microunde, uneori).

Scoți merele coapte din cuptorul cu microunde (vor lăsa un sirop dulce, bun), răsfiri feliile, adaugi stevia, torni iaurtul deasupra, presari miezul de nucă și îți potolești pofta de dulce cu un desert abundent, parfumat și cu puține calorii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s