Spirit tradițional românesc: să începem cu o pauză!

Popii ortodocși români au stabilit că săptămâna lor începe altfel decât până acum. Adică, în loc să ne începem treaba luni, ca tot omul, să tragem la plug cinci zile și apoi să ne facem toate alea ale casei sâmbăta, ca să putem să stăm cu burta la soare duminica, facem invers. Adică începem glorios și în forță cu o pauză duminicală, luni ne sculăm gata obosiți că-i a doua zi din săptămână, până vineri ne ies ochii de somn și am face orice numai să muncim nu (poate pică o sărbătoare?) și sâmbătă nu ne mai arde să facem nimic prin casă, așa că așteptăm duminica, să înceapă iar săptămâna cu niscaiva leneveală…

Zice comunicatul:

Pentru oamenii care nu cunosc suficient Sfanta Evanghelie si intelesul calendarului, ziua de Luni este considerata prima zi a saptamanii, intrucat este prima zi de lucru din saptamana, dar pentru crestinii duhovnicesti si cunoscatori ai Sfintei Evanghelii si ai Traditiei duhovnicesti a Bisericii, ziua intai a saptamanii este ziua Invierii, adica Duminica.

Spanac. Cu tradiția lor duhovnicească, ăștia fac praf ordinea normală a lucrurilor și psihicul uman (oricum popii fac praf psihicul uman). Niciun om din lumea asta nu poate să dea randament dacă începe cu o pauză și pe nimeni niciodată n-o să poată nimeni convinge să se apuce de muncă după ce și-a luat răsplata.

În cinstea Duminicii, ieri, am spălat ciorapi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s