Țepe internetice: Scienceofdeath

Una dintre țepele care circulă cu reclamă zdravănă pe Google este cea care duce la site-ul Scienceofdeath. Cu com și apoi ro în coadă, semn că businessul merge în mai multe țări.

Treaba e așa.

Intri și ți se spune că o să completezi un chestionar și ca o să primești răspuns cu data aproximativă a morții tale, calculată dupa un algoritm simpluț, bazat pe statistici referitoare la stilul de viață și bolile de care suferi. Până aici, simpatic, deși devine enervant când te gândești că dai unor necunoscuți date reale pe care să își facă statisticile proprii. În fine. E anonim, deci mama mă-sii, îți zici.

Completezi tot și dai de surpriză – trebuie să trimiți un SMS ca să afli rezultatele. Asta înseamnă că ăia au două beneficii dintr-un foc: numărul tău de telefon și banii pe SMS, ca e tarifat special.

Practic, din târgul ăsta țepuit e cel care accesează site-ul: firma de șnapani își face chestionarul online, ia niște bani pe SMS și află și numărul tău de telefon (și apoi să afle numele chiar nu mai e așa greu), iar tu, fraierul lor, dai toate astea și primești în schimb o amărâtă de aproximare pe care, dacă stai bine să te gândești, o poți face lejer și singur.

Să fim serioși, cu excepția… excepțiilor, care bețiv invederat nu crapă de ciroză până la urmă? Cărui obez sedentar nu-i bubuie inima sau o venă în cap mai devreme sau mai târziu? Care odraslă de om mort de cancer are șanse suficiente să nu moară de aceeași boală?

Jos șnapanii! Dați click pe reclamele lor, ca să aibă ce plăti la Google, dar nu faceți testul ăla și în nicun caz nu dați SMS. Vă spun eu când o să muriți: într-o zi! Până atunci, trăiți-vă viața și nu vă mai faceți teste stupide pe net!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s