Fast-food-ul tâmpește copiii?

Zice Realitatea, prin Newz:

Studiul celor de la Universitatea din Bristol este primul care face legătura între mâncarea de tip fast food și un IQ mai scăzut la copiii care o mănâncă în primii trei ani de viață, cruciali în dezvoltarea creierului. A fost făcut pe 14.000 de copii născuți în anii ’90 și arată că răul făcut creierului de chipsuri, pizze, biscuiței* și alte junk food-uri nu mai mai poate fi înlăturat, chiar dacă dieta se îmbunătățește.

Dar… dacă relația cauzală e inversă?

Adică, dacă nu cumva e firesc ca plozii crescuți de părinți îndeajuns de tâmpiți să-și hrănească progeniturile de 0-3 ani (!!!) cu produse de tip fast-food să aibă IQ-ul mai mititel, așa, cam ca al genitorilor? Cum să dai în mod regulat BigMac  și Cola unui copil de un an și să n-ai un IQ de muscă? Cum să aibă plodul ăla un IQ bunicel, dacă genetic nu sunt șanse?

Nu cumva concluzia studiului ar fi „nici copiii ai căror părinți sunt tâmpiți nu-s mai breji”?

Sau a dat vreun scrib mic de la Realitatea o gherlă de traducere, ceea ce nu e exclus.

 

 

________________________

*) Hei!!! Nu toată pizza și nu toți biscuiții sunt junk food. Serios. Ce e junk într-un blat de cocă de pâine, copt, nu prăjit, peste care pui sos de roșii, mozzarella, legume din belșug și o jumătate de cârnat sau 50 de grame de șuncă? Ce e junk într-un aluat cu vanilie, cacao și zahăr, copt-uscat?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s