Cum alegi „THE” TIGAIA

 

Teflon Platinum, sigiliu de calitate

Teflon Platinum, sigiliu de calitate

Sunt o mare consumatoare de tigăi. Le folosesc zilnic, uneori și de câte 4-5 ori pe zi și le fac praf cât ai zice „tocăniță”. Am avut nevoie de ceva vreme până să mă prind care-s cele mai bune tigai teflonate… și am cumpărat ba cele mai scumpe (care rămâneau totuși fără teflon în maxim un an…), ba după producători recunoscuți pentru calitate (vax, la gamele care „nu-s pentru power useri„, chit că-s scumpe), ba din cele ieftine, gândindu-mă că nici nu mai contează, să mă țină două luni și basta.

Totul până la „The Tigaia”. Pe care – culmea! – am primit-o cadou. The Tigaia avea pe ea un sticker.

The Tigaia are un an și jumătate și arată ca nouă. Teflonul e la locul lui, mânerul de metal strălucește ca în prima zi, fundul are vagi urme de arsură. care arată că, na, e folosită. The Tigaia stă pe foc de 4-5 ori pe zi și nu se plânge. The Tigaia a făcut la viața ei sute de omlete, sute de sosuri, sute de tocane și tocănițe. The Tigaia a făcut chiar și friptură.

Așadar, când te duci la magazin cu gând să te împroprietărești cu o ustensilă de gătit nou-nouță, caută pe tigăi etichetele Teflon Platinum și Platinum Pro (chiar și Select e foarte OK)… și ai grijă să aibă mâner metalic, nu ebonită (că n-o poți folosi la cuptor).

Atât.

A, și vezi să fie de dimensiunea potrivită nevoilor tale reale. Dacă faci în general omlete și sosuri, n-ai nevoie de o tigaie prea mare și nici de una prea adâncă. Dacă, în schimb, faci adesea tocănițe, frigi carne și ai pretenția să mai faci și alte chestii mai elaborate și ai și familie, recomand o tigaie cu diametru mare (cel puțin 28 de cm) și cât mai adâncă.

Dacă vrei pentru clătite, ia-ți una de care-o fi, numai să nu fie adâncă (sunt tigăi speciale pentru clătite), dar ea nu va fi, în niciun caz, The Tigaia.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s