Clafoutis, clafouti

 

clafouti clafoutis

Clafoutis, clafouti / Sursa foto: Public Domain / Rafael Garcia-Suarez

V-am povestit despre Clafoutis (Da, se pronunță „cla-fuuu-ti„…)? Dacă tot e Valentine’s Day…

Nu există ceva mai bun, să se facă mai ușor, cu mai puține calorii… mhm, m-am ambalat, există multe chestii cu mai puține calorii, dar asta este, oricum, dintre cele cu destul de puține încât să merite.

Mi-e oarecum lene azi să scriu cum se face, așa că am să explic doar ce fac eu diferit de nenea de mai jos, în așa fel încât să nu folosesc chiar atât de multă grăsime. Adică, simplu: în loc de o tigaie obișnuită, folosesc una teflonată, din cele adevărate și pun doar o linguriță rasă de unt în ea, cât să nu torn coca în teflonul gol și să dea prăjituriiun pic de gust. În cocă pun două linguri de piuré de mere sau piuré dintr-o banană bine coaptă și gata! Nu mai e nevoie de juma’ de pachet de unt!  Și salvez cel puțin 100 de calorii / porție, ceea ce ne duce la 260 de calorii sfertul de tigaie! A, în loc de zahăr, pun Glucoregul sau îndulcitor lichid.

Ca să faci Clafoutis, Ai nevoie de:

  • 3/4 cană făină (integrală)
  • 3 ouă
  • un iaurt mic (150g)
  • un plic zahăr vanilat
  • îndulcitor
  • o linguriță de unt topit în tigaie
  • 2 linguri piuré de mere sau o banană bine coaptă, făcută piuré
  • suc de fructe din compot
  • fructele din compot

Și un filmuleț:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s