Confuzie: indemnizația pentru mame vs. asistență socială

Eu una, dacă mai aud că mamele sunt „asistate social” prin indemnizația pentru creșterea copilului, dau cu ceva de pământ. Nu că ar ajuta în vreun fel situația, dar măcar mă calmez puțin.

Mi-am amintit de tâmpenia asta citind că guvernul va face cumva să nu mai plătească diverși bani către 100000 de asistați social. Chestie care, în esența ei, nu ar fi așa rea – nu-mi convine ca, din banii plătiți de mine la stat, să trăiască puturoși apți de muncă, pentru simplul fapt că le e lene să dea cu mătura sau să șteargă mese pe undeva și își fac socoteala că mai bine stau acasă, cu cracii în sus, iar statul le dă să trăiască.

Dar, dincolo de asta, guvernul dă cu mucii-n fasole la faza cu mamele. Exemplu de wrong on so many levels:

Justificarea Guvernului este că sistemul de asistenţă socială a devenit „prea costisitor” în raport cu rezultatele aşteptate. Se arată că alocările pentru indemnizaţia de creştere a copilului nu a condus la o creştere a natalităţii, iar totalul cheltuielilor cu prestaţiile sociale a crescut de la 1,4% din PIB în 2005 la 2,86% în 2010, incluzând pensiile sociale şi alte beneficii.

Păi, în primul rând, măi Guvern, cum mama mă-sii să crească natalitatea când femeile care au cotizat la stat sume bunicele și au îndrăznit în sfârșit să se reproducă s-au trezit în 2011 că le iei un an de susținere financiară… din banii lor? Că femeile alea, iau, nu iau indemnizație, au muncit banii ăia. Iar leprele puturoase iau oricum 600 de lei, numa’ fiindcă s-au înmulțit.

Cum să crească natalitatea când 1. e criză și 2. în țara asta nimic nu e stabil, că vă jucați voi de-a reforma? Nicio creatură cu rațiune nu se reproduce în vreme de criză și instabilitate politică și economică! Nu suntem vaci, să ne mulgeți cum vreți voi, după ce ne luați vițeii și-i băgați în școlile voastre unde se predă religie și arta de a deveni o bună vacă de muls un bun cetățean!

Iar șomajul și pensionările la grămadă au crescut prestațiile sociale și ghici, măi guvern, a cui e vina! Cine a ucis sute de firme, prin măsuri fiscale aberante, în așa fel încât sute de mii de oameni au rămas fără loc de muncă? Cine a obligat alte  mii de oameni sa se pensioneze înainte de vreme, ca să scape de măsurile imbecile pregătite de creierașele oranj?

Așa că… JOS! Măi guvern, măi.

Anunțuri

Un comentariu la “Confuzie: indemnizația pentru mame vs. asistență socială

  1. Pingback: Banii mamelor vin și cu un an în minus, și târziu « Litere si cifre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s