Pâine sfărmicioasă? Câteva posibile soluții

Dacă pâinea făcută la mașina de pâine este sfărmicioasă la tăiere…

  • … e posibil să fi crescut prea repede și prea mult înainte de coacere.

    Încearcă să scoți coca din aparat (cu mâinile bine date cu făină) înainte să înceapă să o coacă și să o frămânți ușor (chiar dacă se retrage puțin), apoi s-o pui înapoi și s-o lași la copt. Poți face întâi coca (programul de cocă) apoi framânți și apoi pui programul de coacere (sau dai pâinea 30-45 de minute în cuptorul tău, la 180 de grade).

    Încearcă să păstrezi încăperea în care dospește pâinea la o temperatură mai scăzută.

  • … e posibil să fi folosit o făină nepotrivită pentru pâine.

    Încearcă și făină de 450 sau de 650. Glutenul o face mai legată.

    Încearcă și să adaugi o lingură sau două de ulei la început. Grăsimea ajută și ea ca pâinea să fie mai puțin sfărmicioasă.

  • … e posibil să nu fi dozat corect ingredientele.

    Încearcă să folosești mai puțină drojdie sau mai puțin zahăr. Sau poate ai uitat să pui un pic de sare.

Spor la făcut pâine!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s