Ciupercute vegane umplute

Ciuperci umplute (vegane sau vegetariene)

Ciuperci umplute (vegane sau vegetariene)

Prinsă cu evenimentele naționale și internaționale din ultima vreme (unde a dus emanciparea femeii!), n-am mai scris demult nimic despre vreo rețetă… așadar, iată, ceva minunat, delicios, savuros, ciuperci umplute cu ce-ai prin casă, vegane sau vegetariene, în funcție de ce razi peste ele.

Ingrediente și instrucțiuni pentru rețeta de ciuperci vegane umplute:

  • câteva ciuperci cu pălărie mare, bine spălate (eu nu jupoi ciupercile, coaja are fibre și prinde ciuperca uleiul frumos, se rumenește altfel decât dacă e jupuită), cu codița scoasă, tocată și presărată înăuntru, se pun într-o tavă, cu lamelele în sus;
  • câteva codițe de ceapă verde tocată, care se presară în pălăriile ciupercilor;
  • Ciuperci umplute (vegane sau vegetariene)

    Ciuperci umplute (vegane sau vegetariene)

    niște piper și boia dulce, cu care se condimentează ciupercile;

  • o roșie feliată se distribuie uniform, câte o felie de ciupercă (câte o felie pe câte o pălărie, ca să rimeze);
  • câte două pufuri de ulei de măsline spray sau câte puțin ulei dacă nu aveți spray (eu am găsit la Gima);
  • un sfert de ardei roșu gras (capia), mărunțit, care se presară peste roșie;
  • sare după gust.

Se dă la cuptor la foc mediu până se coc ciupercile și se evaporă zeama pe care o lasă. Când sunt gata, se scot și se presară deasupra fie parmezan ras (varianta vegetariană), fie caju prăjit cu nucă, amestec delicios, râșnit sau mărunțit bine.

Ciuperci umplute (vegane sau vegetariene)

Ciuperci umplute (vegane sau vegetariene)

Cine vrea să se răsfețe, poate pune peste ciupercuțe câte o lingură de smântână (varianta vegetariană) sau înlocuitor vegan de smântână (smântână falsă), rețeta Florii de Cireș (mulțumesc, Ina!!!).

Câte calorii are minunea asta? Ne-gli-ja-bi-le! (Vreo 25-35 / ciupercă mare)

Anunțuri

2 comentarii la “Ciupercute vegane umplute

  1. poti incerca si cu umplutura de bucatele mici de soia (cat jumatatile de boabe de orez), fierte cu condimente si niste cu ceva sos de rosii… iese un amestec foarte consistent si zemos.

    P.S. parmezanul nu are ce cauta in bucataria vegana 😀 … incearca cu niste curry.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s