„Miracole”

„Marti s-a petrecut un miracol. Probabil si de la energia pozitiva care s-a adunat de la sustinerea celor din jur, Mihaita a inceput sa vorbeasca”

Citatul de mai sus aparține mamei fotbalistului accidentat grav zilele trecute, Mihai Nesu.

Înțeleg disperarea femeii, am trăit-o. Mama mea a avut un astfel de acident (vertebrele C4-C5, cu tasarea măduvei).Deci, departe de mine orice intenție de a ridiculiza în vreun fel situația. Vreau să atrag atenția însă asupra unei erori de logică și de gândire pe care o fac oamenii în astfel de situații.

Astfel, când cei care au astfel de suferințe și zac o vreme în spital în stări incerte încep să-și revină, rubedeniile lor și chiar ei înșiși sunt convinși că îmbunătățirile se datorează vreunui zeu, unor energii, unor chestii de altfel imposibile, când ar avea – foarte la îndemână – să mulțumească celor cărora, cu adevărat, li se datorează adesea viețile oamenilor pe care îi tratează, îi operează și îi îngrijesc: MEDICII, ASISTENTELE, INFIRMIERELE.

Oare de asta avem așa puține spitale și așa de multe biserici și de asta prosperă homeopații și reiki și alți șarlatani? Că oamenii mulțumesc aiurea, unor entități inexistente, pentru că, într-un fel ciudat, au mai degrabă încredere în forțe ireale decât în semenii lor care au învățat nopți și zile la rând și ani de zile, tocmai ca să poată face aceste „miracole” să fie posibile? De unde așa neîncredere a omului în om? De ce preferă oamenii să creadă în chestii imaginare, în loc să vadă ce este cu adevărat în preajmă și merită și mulțumiri, și finanțare?

Era aseară o știre cu un spital unde se fac operații pe cord și care mai avea bani de zece operații. Reporterița se întreba cum se vor face prioritizările, în acest caz, fără să observe că, în plină criză a spitalelor, România construiește de zor biserici, din bani publici. Eu aș avea un răspuns – prioritizarea se poate face în funcție de încrederea pacientului. Cine are încredere în medicină și în chirurg, e tratat cu prioritate. Cine are încredere în Dumnezeu, să meargă la biserică, să-l primească pe Isus în cord, poate se vindecă.

Sună incredibil de răutăcios, dar din cauza acestor oameni, care mulțumesc imaginarului, nu avem spitale și nici bani pentru cele care au rămas.

Iar vindecări miraculoase nu există.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s