Cu noile abuzuri, să nu uităm de cele vechi

Nu de alta, dar mâine se fac 21 de ani de când Kermit, Ilici, moș KGB ș.a.m.d., adică Iliescu, comunist bătrân, abil și fericit în viață, MULȚUMEA hoardelor de mineri aduși de Cozma în București să dea omor la studenți, profesori, intelectuali de tot felul.

Specia asta, intelectualul, a fost mereu ca un os în gâtul Puterii în România. Intelectualii sunt și vor fi mereu în plus față de nevoile de ospătari ale țării, semnalate de ăstălalt comunist, Băsescu. Nimănui nu-i plac intelectualii, pentru că intelectualii gândesc, pun în discuție, se întreabă, semnalează, chestionează, interpelează, se informează.

Ce e altfel acum, față de iunie 90?

Blazarea. A apărut blazarea. Neîncrederea. Simulacrul ăsta de democrație, care nu mai păcălește pe nimeni și prin care fiecare încearcă să supraviețuiască, fără motivația de a aduce schimbări, îmbunătățiri… cu cine?

Am avut Iliescu. Un comunist bătrân.

Am avut Constantinescu. Un intelectual fleșcăit.

Avem Băsescu. Un mitocan șmecher, care ne pune capac tuturor. Mitocănia bate tot.

Și, cu toate astea, deși Băsescu e problema acută, să nu uităm de cea cronică – tot nomenklatura conduce țara asta și acum. Altfel, în loc să apară la TV și să-și dea cu părerea, de parcă ar fi curat ca lacrima, Iliescu trebuia să fie  demult judecat și băgat la pârnaie pentru mineriadă, iar Cozma nu trebuia să fi ieșit niciodată de acolo.

Eh.

În alt context.

În care, poate, aveam un președinte, nu un bețiv care hotărăște reorganizări administrativ-teritoriale la crâșmă, unde mai  și constată, din prea multă sete, că țara duce lipsă de ospătari. Că intelectuali,  care să-l tragă în mod neplăcut, dar ineficient, de mînecă, suntem destui.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s