Caut investitor pentru firmă de columbomesagerie

De fapt, nu caut, dar ar putea părea o idee strălucită pentru cei care țin la caracterul privat al comunicațiilor. Nu de alta, dar cretinii care ne toacă banii, respectiv Ministerul Comunicațiilor, au venit iar cu idioțenia aia de lege care ar obliga providerii să stocheze datele (traseu, oră, durată etc) schimburilor comunicaționale (e-mail, telefon etc) ale abonaților.

Prostia asta a fost – normal – declarată neconstituțională în 2009, dar ce contează asta pentru o țară guvernată din asumare de răspundere în asumare de răspundere? Un fleac, un mizilic, poate fentăm Curtea Constituțională de data asta, poate nu-s ăia, presa, atenți, poate de data asta trece, poate putem să scormonim nițel în măruntaiele mesajelor pe care și le trimit oamenii între ei.

Așa că titlul postării mele de astăzi are șanse să devină serios. Trăim o distopie, oricum. Cu ăștia și halul în care toacă banii cetățenilor pentru distracțiile proprii și pașii evidenți pe care îi face țara asta spre neofeudalism corcit cu totalitarism, nu m-ar mira să revenim la lucruri simple – porumbei mesageri, hrană cultivată în curte, troc cu servicii și produse, tracțiune animală, încălzire cu sobă cu lemne, lumina lumânării și altele asemenea.

Eu știu să fac dulcețuri, să pun murături, să desenez și să scriu. În caz că ceva, asta pot oferi la schimb pentru diverse servicii și produse. A, și îmi fac firmă de columbomesagerie. Că mailul o fi el rapid, telefonul o fi el direct, dar cu porumbei devine mai sigur. Cât timp nu prinde nimeni porumbeii.

Anunțuri

2 comentarii la “Caut investitor pentru firmă de columbomesagerie

  1. Daca s-ar perpetua ideea de a reveni la porumbeii calatori ma tem ca ar cam muri din fasa comunicatiile la cati fomisti sunt in Romania. Pe de alta parte s-ar dezvolta si industria arcurilor iar tiganii s-ar reprofila de la sticlele de plastic la sageti care si-au gresit tinta.

    Pe de alta parte legea in sine nu-i de blamat… probabil ca a vrut si statul sa aibe acces la baze de date private sau te pomenesti ca are? ma indoiesc.

    Mi-am adus aminte de o vorba batraneasca: „Tara arde si baba se piaptana”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s