Wrong on so many levels – episodul 2

Normal, vorbim de einformatii.ro, deci recidivează:

Religia NU e cultură, dimpotrivă!
Religia NU e cultură, dimpotrivă!

Adică, prima inepție mai era cum mai era, că tradițiile fac parte din cultura unei nații. (Mă rog, românii sunt nație nouă și cu tradiții fabricate, singurele autentice fiind alea care-s păgâne și sunt diferite, tocmai din cauză că nația e nouă și alcătuită din zeci de triburi și tribulețe, de la o zonă la alta, dar da, e o altă discuție)

Dar asta, adică a doua inepție, e chiar gogonată.

Păi cum să pui la Cultură o activitate de genul discutării de chestiuni intime cu un individ care nu ți-e prieten sau rudă, de pe o poziție de supunere (umilitoare)? Cel mult interogatoriu, abuz, hărțuire cu sindrom Stockholm…

Ai ceva pe suflet (sufletul ăsta e o noțiune spicoasă, ce e aia suflet?), mergi la soră, frate, tată, mamă sau du-te la un prieten bun și povestește-i la o băută purificatoare și durere-de-cap-dătătoare sau, dacă e foarte grav, mergi la psiholog, care a făcut o școală ca să te asculte fără să te întrerupă cu sfaturi idioate și inutile („mănâncă legume în perioada X și ia fii-ta bacu’, Mărioaro!” sau „plătește ca să am eu din ce să-mi cumpăr bere ca să repar biserica și n-o să te mai înșele bărbatu’, Safto!” ).

Spovedania e ca un fel de autotortură. Te duci cu o problemă pentru care fie nu ai soluție, fie te simți vinovat/ă și pleci cu aceeași problemă și poate cu câteva în plus, găsite de popă după interogatoriul ritualic, tot fără soluție la chestiunea originală și eventual simțindu-te și mai vinovat/ă. Calea sigură spre depresie și suicid, părerea mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s