Îmi doresc o casă la țară… cu grădină!

Amenajari gradini
Grădina de vis…

Încă un motiv pentru care nu am mai scris nimic în ultima vreme este și dorința aproape obsesivă de a sta cât mai mult afară din casă sau nu neapărat din casă, cât dintre pereți. Adică nu am nicio problemă să stau într-un loc, nu asta e marea durere, ci vara asta care a venit prea greu și lumina de afară, care aduce a toamnă mult prea devreme.

Nu sunt încă pregătită să stau în casă. Nu sunt încă gata de frig, ploaie, nori și mănuși. Nu m-am săturat de soare, de căldura pământului, de verde viu și nici de vântul subțire de după-amiază.

Stau la bloc. Nu e un bloc din ăla coșcovit, „de cartier”. E un bloc cu oameni care l-au îngrijit ca pe o casă, mai ales că e într-o zonă de case și nici nu e un bloc prea mare. E un bloculeț de patru etaje, cu camere mari și balcoane lungi și late, aproape terase. Am vrut să-l umplu de flori și copăcei pe al meu, să fie ca o grădină. Mi-a și ieșit, era superb vara… până să înceapă fii-mea să umble. Mi-a jumulit toate florile și plantele frunzuliță cu frunzuliță. Mai am o mușcată anemică, un vrej de dovleac întâmplat din câteva semințe puse aiurea și două plante cu frunze care n-am știut niciodată cum se cheamă. Atât. Noroc că acum a mai crescut vița de vie, pe care a plantat-o tata și pe care au tuns-o unii când nu eram acasă (și nici până azi nu am reușit să aflu cine a fost, să-i bat obrazul măcar).

Vreau o grădină. Măcar pământul pe care să știu că am s-o am, într-o zi. Nu știu dacă aș chema o firmă de amenajări grădini pentru asta, dar… vreau o grădină. Să pun la umbră un balansoar și să stau cât de ziua de lungă să citesc. La aer.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s