Măgăoaia ortodoxă e mai tare ca măgăoaia comunistă

Cin’ se-aseamănă se-adună.

Altfel cum să se încuibe Catedrala Mântuirii Banilor pe Prostii Megalomaniace fix lângă un alt edificiu al micimii minții? Și Casa Poporului a fost gândită și comandată de un individ care a simțit nevoia să-și compenseze lipsa de statură cu o construcție uriașă, inutilă și foarte costisitoare. Bisericoiul ăsta cu turle de haur compensează pentru faptul că ortodoxul român, deși se teme să declare că-l cam doare la bască de popi și slujbe, nu se prea bagă în post și nici nu se înghesuie la spovadă. Cu alte cuvinte, vedem că românul nu mai umple bisericile (și așa prea multe) și facem o biserică și mai mare (care, doar-doar o aduna prostimea să se uimească de măreția haurie), să aibă pe unde bate vântul după ce trece nebunia și curiozitatea inaugurării.

Cică sărăcia uriașă o să aibă 125 de metri, cu 39 de metri mai înaltă decât ctitoria ceaușistă, care are 86. Popa Daniel vrea neapărat să fie mai tare ca Ceașcă, numai că în ce a ridicat Ceașcă mai puteai să și locuiești, pe când în bisericile popimii nu locuiește nici dracu’ (!), deci banul e irosit la maxim. Și dacă n-ar fi irosit și banul meu, treacă-meargă – până la urmă, fiecare face ce vrea cu banii lui. Problema e că fiecare ar trebui să facă ce vrea cu banii lui, dar nu se întâmplă așa.

Eu, de exemplu, aș vrea ca banii mei să meargă la sănătate și la educație.

Dar… nu. Banii mei sunt sustrași de stat și băgați în curul lui popa Daniel, ca să construiască o megabisericoaie și pe urmă să iasă cu tupeu în presă cu un comunicat obraznic în care spune că „nu se construiește numai cu bani de la stat”. Păi să-i spună careva și lu’ preafermecatu’ că nu ar trebui să se construiască deloc cu bani de la stat. Că e stat laic.

Oricum, e clar. Megahidoșenia cu turle haurii o să fie mai mare decât Casa Poporului. Iar locul e bine ales. Două monumente ale tâmpeniei la un loc. A tâmpeniei Poporului / Neamului.

Cin’ se-aseamănă se-adună.

Reclame

13 comentarii la “Măgăoaia ortodoxă e mai tare ca măgăoaia comunistă

 1. vesnica replica „daca nu-ti convine pleaca din Romanika”
  da de ce sa plec? adica eu n-am dreptul la o opinie? nu ar trebui sa protestez impotriva folosirii absurde a banilor jecmaniti de stat pe fata si mascat prin impozite si taxe?
  Daca vreti catedrala, ok, n-aveti decat sa strangeti fonduri de la cei care ii doneaza benevol, ca doar sunteti 90% , nu? dar se pare ca procentul este undeva sub 1% (a celor care au donat), deci…..

  • 1. Nu sunt „baby” cu sau pentru tine. Te rog păstrează distanța.

   2. „Ești penibilă” este o insultă – te rog nu mă insulta, pentru că în astfel de condiții nu putem continua conversația.

   ___

   3. Nu m-am „proptit” în catedrală, ci în faptul că se cheltuie bani din banii mei pe catedrală. Eu nu cred în ce crezi tu, deci nu văd de ce aș ctitori ceva, dacă nu aparțin de acel ceva. E ca și cum eu aș fi obligată să-ți fac ție casă, ca să te muți tu în ea (în loc să-mi fac mie), iar eu să rămân să stau afară, în stradă sau într-o cutie de carton (nu avem școli, creșe, grădinițe și spitale), numai pentru că tu ai… o familie mai mare. E stupid și ilogic și abuziv.

   Construiți-vă catedrala, dar pe teren cumpărat din banii voștri, din donații de la voi, utilizatorii, și gata. Nu luați terenul și grămada de bani cu care s-ar putea construi nenumărate creșe, de exemplu, de la stat, la bugetul căruia contribuim și noi, penibilii, huliții atei.

 2. @Andrei
  bai manelist idiot si lipsit de scrupule… pai daca e asa, hai cu mine sa-ti explic ce inseamna respect pentru aproapele tau, sa vezi cam cum se pune problema cand calci pe cineva pe coada doar pentru ca esti idiot!!.. jeg cu urechi ce esti!!

  din partea mea primesti un scuipat direct intre ochi, tu si cu cei cu care-ti impartasesti credintele, fanatismul si cretinismul…

 3. @Luke, vrei sa ne intalnim, sa’ti explic (crestineste) cum e cu intoarcerea obrazului?..tu vino cu gasca si cu sabii in portbagaj, da’ pe urma sa nu te intrebi „***sele mele ce cauta pe clanta usii?”. vita lotomizata, este un efort prea mare pentru tine..da’ti adresa, te caut io.

 4. pps.
  „nenumarate crese” te impiedici de cativa mii de metri patrati, huh?..in locul „National Arena”.
  210 milioane euro s’ar fi construit doua crese, uiti cam repede draga literesicifre@?!..dar de jaful de la bechtel ce parere ai?..de palatele tiganesti?..de energia ieftina a „baietilor destepti”?..etc, etc. dar noi va iubim asa cum sunteti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s