Ce fel de adulți își pregătește România?

Mulți, foarte mulți copii abandonează școala în clasele I și a II-a și foarte mulți nu apucă să termine a VIII-a. Deci, mulți, foarte mulți, nu vor ști nici măcar să scrie și să citească, iar restul de copii care nu își pot termina măcar gimnaziul vor rămâne și fără bruma de informație pe care o oferă școlile românești.

Un copil e un copil, drăguț, simpatic, mic, de protejat. OK. Dar copiii cresc. În ce adulți or să se transforme copiii ăștia?

Nu vor ști să scrie și să citească => nu vor citi nici măcar ziarele, de Internet nu se pune problema, iar singurele lor surse de informație vor fi televizoarele cu acoperire națională, adică TVR și gura autorității rurale, respectiv popa, pentru că învățătorul / profesorul nu mai înseamnă nimic în România. De aici, e clar cum vor vota acești oameni, care nu vor fi neapărat niște cretini, dar lipsa educației și a gândirii critice îi vor face să acționeze total greșit și chiar împotriva propriilor interese.

Nu vor ști lucruri elementare despre lume și funcționarea ei => le va fi imposibil să înțeleagă chestiuni abstracte complexe, să vadă legături între informații, să opereze cu informații, să înțeleagă fenomene complexe, să aibă o viziune deschisă și clară a lumii. Asta înseamnă că unii oameni foarte inteligenți vor fi, pur și simplu, irosiți din cauză că nu au avut șanse egale la accesul la educație, informație, învățătură. Un potențial Einstein va da la sapă și își va bate nevasta pentru că e proastă, în loc să devină ce ar putea să devină, prin simpla (nu așa de simpla…) populare a minții cu informație. Următoarea Ana Aslan ar putea să moară hrănind găinile, eventual bătută de boul satului, dar care a luat-o de nevastă pentru că avea ta-su pământ, ca în Ion. Cei mai puțin inteligenți ar pierde șansa să-și crească nivelul de înțelegere și, de ce nu, IQ-ul, prin educație și antrenament al minții, ceea ce înseamnă că nu vor putea să fie la fel de eficienți în a-și asigura viața de zi cu zi și chiar și un nivel decent de fericire – câteva unități de inteligență în plus contează! Și cum vor vota acești oameni? Exact, prost! Fără să aibă altă vină decât aceea că sistemul a eșuat în obligația asumată (și plătită de contribuabili) de a-i educa și învăța.

Numărul de ore de fizică, chimie, gramatică, matematică etc va fi cumulat echivalent celui de ore de religie! => Dezastruos, crește autoritatea unei escrocherii gigantice și instituționalizate și a popii, cel care o livrează fără să clipească prostimii îngenuncheate, iar omul, cu cât e mai sărac, cu atât e mai disperat și cu cât e mai puțin educat, cu atât se bazează mai mult pe supranatural, superstiție, opiul popoarelor. Oamenii devin o masă de manevră obedientă, iar cine controlează popimea, controlează votul amărâților și se legitimează prin aparența unui sistem democratic.

Sunt multe alte consecințe, dar astea îmi vin acum, repede, în minte.  Ideea e că, practic, cu cât populația este mai săracă, cu atât nivelul de educație scade și cu atât oamenii devin mai ușor de mânat, ca o turmă de vite. Ăștia sunt adulții pe care și-i pregătește România. (Unde sunt egalitatea de șanse, programele împotriva abandonului școlar, susținerea socială pentru educație? O bursă de merit este 250 de lei și nu se acordă și în vacanță, de exemplu, halal susținere! Cine are interes ca cetățenii să bâltâcâie în sărăcie? Cine vrea să controleze Puterea, ținând oamenii în întuneric? E retoric, sună a teoria conspirației, dar…)

Așa că sigur că mă întreb unde se duce democrația noastră tânără și românească. Pentru democrație, ai nevoie de cunoștință de cauză. Lipsa educației, pur și simplu, aruncă oamenii în beznă.  Un vot dat din beznă, la comanda popii sau din punga cu făină și zahăr, nu e vot secret, liber exprimat și nici egal (cum cere Constituția)! Cum să ai democrație, când votul e simulat în felul ăsta atât de ordinar? Cum să fie valid un vot fără cunoștință (minimă) de cauză?

(pentru puriști – n-o luați în tragic, e just a rant, deși problema e cât se poate de reală)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s