Recensământ 2011: vecinii nu mai vorbesc pe la spate, iar popa e informator pe față

Astfel, recenzorii vor putea folosi şi surse indirecte de colectare a datelor, persoanele absente temporar de la domiciliu urmând să fie înregistrate pe baza informaţiilor de la celelalte persoane din locuinţă, de la vecini, preot sau primărie, conform actului normativ.

De aici.

Mor de nervi pe chestia asta.

Cum, mă, să-l întrebe pe popă despre mine? Ca ce chestie, cine e popa, să aibă autoritatea să vorbească în locul meu? Ce știe vecinul despre mine? Cât de corecte ar fi informațiile astfel obținute?

În cazul meu, popa ar zice că sunt ortodoxă, și eu și ai mei (nu suntem! deloc!), pentru că ei au impresia că baia în cazanul ăla cu trei picioare înseamnă automat și afiliere religioasă. Vecinii ar zice vrute și nevrute, că așa-s vecinii, plus că eu am făcut mișto de curiozitățile lor ani de zile și le-am răspuns numai aberații și doar în doi peri la orice întrebare, deci naiba știe ce ar zice, dacă i-ar întreba careva și, desigur, „informațiile” nu ar fi aceleași de la un vecin la altul, că răspunsurile mele au fost alcătuite spontan și fără niciun interes pentru coeziunea datelor, fiindcă voiam doar să le văd mutrele perplexe, nu să le furnizez intel.

De ce nu se poate ca fiecare persoană care nu e acasă când cu venirea lui Gigi de la primărie (că poate muncește, învață, se plimbă, n-are chef să stea acasă, fiecare cu ce treabă are) fie să se ducă la un sediu oarecare al ăstora cu recensământul (chiar și un cort pe stradă e bun, ce-i așa greu?) și să completeze hârțoagele acolo cu recenzorul mobil, dar la un moment pe care și-l alege omul, civilizat, fie să descarce de pe net formularele lui pește și să le completeze acasă și să le trimită prin poștă sau să le completeze direct online și basta?

E anul 2011, sunt atâtea variante decente, iar ăștia încă apelează la popă și la vecini! Evul mediu…

Reclame

5 comentarii la “Recensământ 2011: vecinii nu mai vorbesc pe la spate, iar popa e informator pe față

 1. Voi boicota recensamintul.
  Statul vrea timpul meu pt a afla informatii depre mine.
  Timpul meu costa. Statul nu prea avea “timp” de mine cind stateam ore intregi pe la cozi la ghisee si institutii. Asa ca nu am de gind sa acord statului cele 10 sau 20 de minute cit dureaza chestionarul.
  In plus, timpul meu costa. Statul vrea sa beneficieze – din nou- gratis si de timpul, si de informatiile mele.
  Nu mai pomenesc ca statul cheltuie tot banii mei de cotribuabil pt a face recensamintul. Mai bine ar face ceva practic cu acei bani.
  Secundo….Statul romin nu este un stat de drept, iar rominia nu este o tara civilizata. Informatiile obtinute prin recensamint vor sta la baza calculelor prin care statul ne va spolia in continuare prin taxe si impozite, iar structurile de afaceristi si mafioti din jurul si interiorul partidelor vor sti mai bine cum sa isi directioneze afacerile si jaful legalizat.
  Biserica ortodoxa si celelalte culte vor folosi inf. pt a se imbuiba si mai mult din bugetul statului, indreptindu-ne tot mai mult spre o teocratie ortodoxa national-socialista.
  Partidele politice vor avea informatii proaspete pentru a dveni mai eficiente in lupta pentru acapararea puterii, pauperizarea si inapoierea populatiei si jefuirea si mai profunda a veniturilor si averilor private.
  Tocmai prevederea ca “voi fi amendat daca refuz recesamintul” imi da si mai mult de gindit, se simte clar ca anumite structuri (servicii secrete. partide, trusturi, etc) au nevoie de informatii pt a restringe si mai intens putina libertate ce ne-a mai ramas.
  Pe cale de consecinta, voi fi “plecat” de acasa zilele respective, si NU voi aparea/figura in recensamintul comandat de cleptocratia stat-partide din rominia.
  BOICOT!

 2. „recenzorii vor putea folosi şi surse indirecte de colectare a datelor, persoanele absente temporar de la domiciliu urmând să fie înregistrate pe baza informaţiilor de la celelalte persoane din locuinţă, de la vecini, preot sau primărie” e o tampenie sinistra…

  astfel, referendumul se trasforma intr-o mascarada. pe bani grei. ca de obicei.

 3. Mă mai gândesc la o chestie – dacă tot mă amendează dacă nu-s acasă, de ce mama naibii se mai duc la vecini, popă și primar? Adică, dacă tot există o amendă pentru Nu știu / Nu răspund / Not available, de ce nu e considerată taxă de privacy și gata…

  Plus că niciodată vecinul și popa n-or să spună adevărul despre nimeni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s