Atenție! Se vând oameni!

Flashmob organizat de Centrul Filia: „Nu sunt de vânzare: STOP traficului de persoane!” (foto: Corina)

Flashmob organizat de Centrul Filia: „Nu sunt de vânzare: STOP traficului de persoane!” (foto: Corina)

Vă amintiți (nu de alta, dar a tot circulat recent prin presă) articolul despre documentarul BBC despre copiii puși la cerșit prin țări străine. Ei bine, episodul cu „padronele” din „Singur pe lume” e o poveste horror care se repetă și acum, în vremuri pe care le numim „civilizate”. E o realitate că sunt copii furați sau chiar cumpărați de la familiile lor, mulți schilodiți ca să stârnească mila, și puși să cerșească te miri pe unde. Un astfel de copil „face” pentru „stăpânul” lui mii de euro, deci mizeria asta e profitabilă pentru indivizii fără conștiință și lege care o practică.

E plină media și de povești horror și despre tinere femei care fie au fost înșelate cu de indivizi care le-au sedus sau le-au făcut promisiuni de angajare în străinătate și au sfârșit bătute, torturate și silite să se prostitueze, fie au plecat de bunăvoie să lucreze în cluburi pentru bărbați și au descoperit că nu mai pot scăpa din cercul vicios în care au intrat, iar jobul la bară e doar un preludiu pentru cel din pat.

Subiectul este unul cât se poate de serios și cred că nu există femeie sau mamă care să nu vrea să lupte împotriva acestui fenomen. Mă gândesc doar la un singur lucru: unul dintre copiii care cerșește azi, ud, murdar, înfometat și lipsit de orice urmă de afecțiune, un viitor adult marcat ireversibil, poate fi copilul oricăreia dintre noi. O femeie care plânge singură în disperarea de a nu putea scăpa de violuri repetate și zilnice, bătăi și teroare poate fi sora sau prietena oricăreia dintre noi.

Iar dacă nu auzim de astfel de lucruri în proximitatea noastră, nu înseamnă că nu există.

Așa că am participat azi la flashmobul organizat de Centrul Filia, în Parcul Tineretului. Am fost cel puțin 40 de persoane, ceea ce e minunat pentru început și având în vedere că a fost atât de frig afară! Data viitoare știu sigur că ai să vii și tu, cel sau cea care citești acum această postare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s