The Grinch

The Grinch

The Grinch (de aici: festivalsadvices.com)

Ce dacă mai e destul până la Crăciun și nici n-a nins încă? Guturaiurile au venit, deci e sezon! Magazinele se pregătesc așadar de sărbători și poți deja să iei beteală și globuri, iar posturile TV pentru copii (la ce altceva să mă uit, dacă sunt în arest la domiciliu cu plod cu febră?) dau câte o jumătate de oră la 10 minute de emisie de reclame la jucării fel de fel.

Cred că și anul trecut i-a apucat promovarea mai devreme (mult mai devreme) decât e cazul, dar parcă anul ăsta e și mai și. Săptămâna trecută am primit un pliant de la un magazin cu oferta specială de moș, pentru copii. Nici bine nu a trecut treaba cu dovlecii, că s-au înroșit rafturile de căciulițe și totoșei de Moș. Nu mă pot nici eu abține, e drept, așa că am cumpărat acum câteva zile o stea betleemică cu aer de pentagramă și un porc argintiu cu aripi, cu gând să le dau cadou.

La TV te doare capul. Reclamă non stop, de la jucărele care mai au un chichirez, adică păpuși, plastelină și jocuri până la prostii 100%, gen titirezul DracoSpin (un amărât de titirez) și radierele cu preț umflat Gomu. După ce că sunt repetate ad infinitum, cu sonorul dat mai tare, denumirile produselor sunt ucigătoare; e un bebeluș pe care îl cheamă Cicciolina Cicciobello, iar altul e Baby Amore Pipi-Popo (mindblowing, iar Chucky face pe el a mare după ce îi dai să mănânce, eeew). Dacă nu sunt denumiri din astea care-ți resetează sistemul, nu-i nimic. Poți să pufăi nervos auzind fraza-tip „acum de la [insert-numele-importatorului-here]” și jingle-urile scremute sau să te bucuri că ai un copil care nu strigă manelistic „sunt un fenomen!” (Umf) sau care nu se crede buricul pământului, ca puștoaica autoritară, nesuferită de-ți vine s-o trimiți la colț și să pleci din cameră (Nenuco). În fine.

Cert e că eu mă simt invadată de pe acum.

Them bad advert grinches, it’s Christmas they dig! It must be their pockets, two sizes too big!

 

Reclame

2 comentarii la “The Grinch

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s