Lume nebună: blastocistul e persoană!

Statul Mississippi a avut referendum pe 8 noiembrie pentru a decide dacă pilula de a doua zi e crimă curată sau nu. Ce, nu credeți? Poate nu suna așa textul întrebării, dar cert e că asta e consecința unui vot care ar stabili dacă momentul apariției persoanei este momentul concepției sau nu. Pe principiul vox populi, vox Dei, conform căruia pământul poate fi plat, soarele se învârte în jurul lui, iar exact momentul în care Mița strigă către Gicu: „Nu te opriiii!!!” este cel în care o nouă persoană vede tubul falopian lumea.

Hello, person! Nice tail!

Hello, person! Nice tail! (imaginea, de aici: narconon.ca)

Și definiția asta n-ar fi o mare problemă dacă nu ar fi devenit chestie dubios de serioasă, pe cale a fi legalizată într-o țară teoretic liberă, cu o serie de consecințe.

Există pilula de a doua zi, care nu permite nidarea, adică fixarea persoanei de Mississippi de peretele uterin. Persoana în cauză nu are mânuțe, piciorușe, sistem nervos, creier, ochi… este fix un boț de celule. Câteva celule. Crimă, ar zice inițiatorii proiectului de lege.

Pe urmă, există pilula abortivă care se poate administra în primele săptămâni de sarcină, preparat medical care scutește femeile de procedura neplăcută  a avortului. Practic, iată ce ce poate avorta cu pilula în cauză:

Sarcină în 5 săptămâni (3 săptămâni de la concepție)

Sarcină în 5 săptămâni (3 săptămâni de la concepție) - imagine, de aici: thoughts-prayers-reflections.blogspot.com

La vârsta asta, persoana de Mississippi este o fasolică, o midie subdimensionată sau ceva pe acolo. Nu simte nimic, nu gândește, nu are frici, nu iubește.

Apoi, există sarcinile extrauterine. Ce faci cu persoana din trompă (Care e un ghem de celule)? O lași să te omoare sau avortul se clasează la legitimă apărare?

Mai sunt și sarcini provenite din incest, viol… cu astea ce fac mississipienii? Dacă cineva vâră cu forța o persoană în tine, cum te aperi de treaba asta?

S-au tâmpit americanii sau ne talibanizăm de prea mult bine?

 

Anunțuri

2 comentarii la “Lume nebună: blastocistul e persoană!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s