Maidanezii. Cine plânge, n-are de ce. Cine râde, n-are de ce.

Mă amuz zilele astea, de când au votat ăia legea care permite localilor să aleagă cum gestionează maidanezărimea.

Ascundeți maidanezii! S-a votat eutanasia!

Ascundeți maidanezii! S-a votat eutanasia!

Iubitorii de animale normal că sunt îngrijorați, fac planuri de salvat griveii și se ceartă cu haterii pe bloguri, forumuri și chiar pe stradă (am trecut azi pe lângă o tanti care se certa la telefon cu un insensibil și îi spunea „ba să mori tu eutanasiat, nu ai suflet!„). Tabăra adversă se freacă pe mânuțele cu care cotizează la bunăstarea ălora cu votul și se bucură că într-un viitor incert n-or să le mai fi amenințate tururile pantalonilor de colții lui Azor, stăpânul cvartalului. Cele două părți se păruiesc pătimaș și discută mai la sentiment, mai la amenințare cu focul iadului și nu văd ce s-a întâmplat de fapt cu legea în cauză.

Să vă explic.

60 de euro costă eutanasierea unui maidanez. Cât costă 70000 de maidanezi?

Am mai zis că eutanasierea nu se va face decât pe hârtie (hingherul șef Lorenz a zic că lasă șaișpe mii de lătrători pe stradă, adică fix câți sunt de fapt, minus cei eutanasiați pentru presă, ca să arate că se face treabă). Am mai zis și că e doar business facil de scos niște milioane de euroi pentru șmecherii pedele. Calculați și singuri cât iese, e doar o înmulțire.

Ideea e că până mai deunăzi ăilalți ciolănari din parlament s-au codit să dea cu votul, că nu le ieșea mare chestie. Protanul e afacere pedele, deci nu mergea cu arsul de cadavre inexistente, să iasă 60 de euro / bucată câine aparent eutanasiată. Dar deunăzi s-au încumetat și au trecut legea, pentru că au văzut luminița de la capătul tunelului electoral și au priceput că legea e o portiță fenomenală prin care cei care au puterea locală o pot păstra, dacă sunt deștepți, și în continuare, după viitoarele alegeri. Și s-au prins și că pot scoate un bănuc bun din asta.

Nu vedeți încă șmenul?

Legea eutanasiei maidanezilor este la fix pentru campania electorală

Practic, legea spune că localii vor consulta poporul din zona lor. Consultările costă. Ăsta e un businessuc, nu un businessoi, dar sunt bănuți și nu-s de refuzat.

Infografic: Impactul legii eutanasiei asupra maidanezilor

Infografic: Impactul legii eutanasiei asupra maidanezilor

După consultare, localul vede ce a ieșit. Vede care e ponderea lui „să le luăm maul cu ranga” versus „să-i scărpinăm pe blănițe, gigea, pup, n-aveți suflet”. Pe urmă decide cum marșează electoral pe problema asta și gata. Deci, cine are deja scaun, are șanse să procedeze discursiv corect și să-și facă o campanie targetată pentru ăia mai mulți, ca să dea iar cu ștampila că „uite, localii ne ascultă voința populi, votăm!”.

Dacă dă cu sterilizare, e ca și până acum. Adică o fac tot asociațiile, alea de le înjură unii că ar face bani din business cu câini. De GIA și de Robi știu sigur că vin cu bani de acasă, deci nu văd care ar fi rentabilitatea afacerii. În fine.

Dacă dă cu adăpostire, e frumos, trebuie ban, se cere ban, se începe adăpost, se dă vina pe opoziție că nu ne lasă să facem treabă, vin următoarele alegeri, deci da, ca și până acum. (Luați-vă antirabic, să aveți acasă)

Dacă dă cu eutanasiere, e cel mai frumos, că nici nu trebuie să omori canide, e destul să ai pix, ștampilă și hârtie să scrii litere și cifre (haha): „Codiță1845, adult, sterilizat cost atât, hrănit 30 de zile cost atât, eutanasiat cost atât, cheltuieli incinerare atât„. Și o înțelegere pe bani buni cu firma de incinerare, desigur, să nu te dea de gol. Ka-ching! 

Așadar, cine plânge că or să moară maidanezii în chinuri, liniștiți-vă puțin. O să fie ca și până acum, pentru că fie nu se face nimic, fie nu se face nimic. Una din două. Ăștia vor banul, nu munca. Munca… să ne spălăm noi pe cap cu ea, ca să cotizăm.

Iar cine se bucură că scapă de câinii de pe stradă, inclusiv ăia care dansează pe chestia asta de parcă le-ar promite careva că le execută soacra, vecinul sau șeful, poate să se dezumfle. O să fie ca și până acum, pentru că fie nu se face nimic, fie nu se face nimic. Una din două.

Și am zis asta de două ori, poate se ține minte.

(Sursa imagini: Spanky)

LATER EDIT: Citiți și scrisoarea deschisă către asociațiile pentru protecția animalelor, scrisă de Simina Diaconu. Sunt întrutotul de acord.

Reclame

4 comentarii la “Maidanezii. Cine plânge, n-are de ce. Cine râde, n-are de ce.

  1. Desi nu cred ca va fi fara urmari (nu va avea urmari de unde ne asteptam, doar de la niste neni de la primarii locale/mici sau niste ambalati cu pistol cu bile sau toporisca, tot ca pana acum..), mi-a placut mult adevarul din: „Dacă dă cu eutanasiere, e cel mai frumos, că nici nu trebuie să omori canide, e destul să ai pix, ștampilă și hârtie să scrii litere și cifre (haha): “Codiță1845, adult, sterilizat cost atât, hrănit 30 de zile cost atât, eutanasiat cost atât, cheltuieli incinerare atât”.
    .. Pentru ca imi aminteste cum un primar dintr-o comuna cu initiativa a demarat un proiect european, pentru finantarea a multor kilometri de drum asfaltat. Multi kilometri. Fiecare sub 900 m. Ca sa iasa mai multi. Q.E.D.
    Nu vreau sa spun ca una o exclude pe cealalta (pixul vs.curentul electric pe custile ude), depinde ce cauta fiecare si cat de „ingenios” este. Din pacate.

    • Nu se exclud, din păcate, dar aplicând principiul minimului efort (iar localii nu-s vestiţi pentru chef de muncă), cred că e mai simplu doar să faci tabele pe foaie şi să încasezi banii decât să aduni câinii, să uzi cuştile, să dai drumul la curent, să aduni ce a murit în pungi, să arzi cadavrele… Pur şi simplu, e mai rentabil să nu-i omoare. Iar dacă cetăţeanul plânge că-s câini în continuare pe stradă, primarul zice că e mare problema, domnule, ne mai trebuie finanţare şi mai face nişte tabele…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s