Femeia porcoasă

Contradicţie în termeni, aşa-i?

Poate că ar fi bine (sau cazul) să nu mai fie.

Ideea e că e cumva o percepție generală (inclusiv a femeilor despre femei) că, dacă vorbeşte buruienos, ori e grasă, urâtă şi strâmbă (deci nu-i bună sau nu-i feminină), ori e curvă, deci ne purtăm cu ea ca atare (o altă discuție: ce o fi ca atare în relație cu o femeie care face bani cu trupul?). Cu ce s-ar deosebi femeia care vorbește fără perdea de un bărbat care înjură? Părerea mea e că nu s-ar deosebi cu nimic, dar nu e și părerea majorității. Încă auzim bărbați spunând vrute și nevrute și că lasă-i să spună, ce dacă, sunt bărbați, e în firea lor iar dacă o femeie scapă în aceeași arătură, vai, ce mizerabil vorbește, ce vulgar, ce rușinos.

Nici să exprime ceva, orice, legat de sex n-are voie femeia. Dacă e urâtă și grasă se strâmbă toți cu dezgust de parcă ar fi rezervate asemenea panseuri numai pentru dive. Dacă e tânără, îndeajuns de suplă și frumoasă, se găsește unul sau altul să sesizeze imediat chestia asta şi să-i trântească o aluzie oarecare despre cum şi ce ar găsi el cu cale să-i facă sau să-i dreagă, cu sau fără consimţământ. Și întotdeauna, dar absolut întotdeauna fără nicio legătură cu ce a spus femeia respectivă.

Şi mă gândesc că ar fi cazul să scăpăm de acea pătură de indivizi care simt nevoia să se bage în seamă nepoftiţi, intruzivi ca specimenele în salopetă de pe schelele urbane. Poate că o soluție e să rezolvăm odată toate sensibilităţile noastre feminine și să ne gândim fără patimă, la rece, că poate că o replică de şanţ dată unui astfel de individ este exact ce merită și poate că ar fi bine să nu ne sfiim să o dăm.

Dacă nu vorbești pe limba mitocanului, n-are cum să priceapă.

Poate că femeile au evitat să răspundă la mojicie cu mojicie prea multă vreme.

4 comentarii la “Femeia porcoasă

  1. Femeile nu evita sa raspunda mojiciei din prea multa delicatete ( in general vorbind ), ci din prea multa frica de ceea ce li s-ar putea intampla : cand te pui cu niste primitivi care n-au nici o jena in a-ti descrie ce ti-ar face ei fara consimtamantul tau … te astepti la orice tip de violenta.

    Rezolvarea nu este ca femeile sa le dea raspuns, ci legiferarea si respectarea dreptului femeilor de a nu fi hartuite sexual. Daca femeia ar putea suna la politie ca mitocanul i-a zis vorbe dubioase, iar politia l-ar lua in catuse si l-ar tari in procese si cazier, alta ar fi situatia. Insa, atata vreme cat hartuirea sexuala a femeilor e politica de stat si sport national …. nu prea sunt solutii.

  2. Eu le-o zic si le-o voi zice (poate nu noaptea) dar le-o pasez mai des decat nu. Pur si simplu sunt prea combativa din fire ca sa tac. Sar si in apararea fiintelor neajutorate (oameni sau animale) agresate de mitocani si mi s-a atras de multe ori atentia ca o sa mi-o iau intr-o zi. Momentan nu mi-am luat nimic, poate am eu asa…o figura de nu-ti vine s-o pocnesti. Stiu sa vorbesc si frumos si buruienos si apreciez calitatile de transmitere a mesajului ale ambelor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s