Chestii reciclate

Mă fascinează reclama cu gunoaiele care merg la discotecă.

Cum ies ele, nedumerite, din punga nesimţitului care le-a aruncat în stradă. Cum vine bulina „Recycle” şi le povesteşte că în containerele de colectare selectivă e bairam mare. Cum se uită pisica de pe gard, in utter disbelief, cum numai o pisică se poate uita la chestiile ciudate şi… tot aşa.

Reclama e foarte tare, m-a convins, vreau să reciclez (de mulţi ani vreau să reciclez, dar nu exista trendul ăsta până de curând). Numai că:

– la ghena de gunoi care deserveşte blocul meu, containerele sunt inscripţionate cu numele străzii şi numărul blocului şi nicidecum cu „plastic”, „sticlă”, „coji de cartoafe şi oase de pui”.

– am văzut de câteva ori camioanele de gunoi de la Rosal ridicând gunoiul din containere inscripţionate (şi care păreau, de fiecare dată, corect umplute de cetăţeni). Buba e că deşertau totul în hârdăul comun al maşinii de salubritate, claie peste grămadă.

– având în vedere cele de mai sus, chestia cu reciclarea se face pe undeva, măcar la nivel de încercare, început, în fine, măcar puţin?

Sau toată treaba e un fel de praf în ochii celor care stau cu ochii pe conduita noastră de mediu?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s