Vanghelie, cavaler, aoleu şi leru-i ler

Era să cad de pe scaun.

Adineauri am deschis televizorul şi am aflat că Băsescu l-a decorat pe Marian Vanghelie cu „Ordinul Naţional pentru Merit” şi l-a uns cavaler. Nici mai mult, nici mai puţin.

Ultima fază de genul ăsta a fost când l-a făcut general pe Onţanu, dar acolo şocul nu a fost aşa mare, Onţanu era cumva predestinat pentru aşa ceva. Dar Vanghelie, decorat de Ceauşescu Băsescu, asta e o chestie.

Bine, de fapt, dacă stau să mă gândesc bine, cin’ se-aseamănă, se-adună. O fi stat Ecaterina Andronescu lângă Vanghelie pe afişele de acum patru ani, dar nimic nu se compară cu alipirea de partidul de universitari portocalii: Baconschi, Funeriu, doamna lectoreasă Udrea şi cireaşa de pe tort, însuşi Boc.

Aspiraţional, Vanghelie ăsta.

Ce ne aşteaptă?

Anunțuri

2 comentarii la “Vanghelie, cavaler, aoleu şi leru-i ler

  1. „Ştii tu cât de greu se primea pe vremea aceea crucea cu.două colţuri? Astăzi toată lumea primeşte crucea cu două colţuri. […] Ştii tu cât de greu se primea pe vremea aceea crucea cu trei colţuri? Azi toată lumea primeşte crucea cu trei colţuri. […] Ştii tu cât de greu se primea pe vremea aceea crucea cu patru colţuri? La Trapezunt n-au scăpat decât vreo zece oameni şi numai unul a primit crucea cu patru colţuri. Astăzi toată lumea primeşte crucea cu două colţuri.”
    Caii la fereastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s