Dacă Dumnezeu există… ce-a fost în capul Lui divin? Gemenii cu un singur corp

Serios, dacă ziceți că există, la ce perversiune s-a gândit? Ce experiment bolnav mai e și ăsta? Cât de fantastic e că oamenii, și nu zeul, au integrat cele două persoane?

Serios, aștept creștinii cu răspunsuri. Și musulmanii. Și zoroaștrii. Și cine mai crede în ce zeu crede. După ce vedeți așa ceva, cum mai puteți crede că a existat vreo divinitate care să controleze treaba? Cum să nu ajungeți la concluzia că viața e random? Atât de random, încât nu trebuie irosită cu rugăciuni și frici?

Reclame

12 comentarii la “Dacă Dumnezeu există… ce-a fost în capul Lui divin? Gemenii cu un singur corp

 1. Sunt multe chestii de genul ăsta, dar mie cea mai relevantă mi se pare asta:

  Iar căutări după „God Helmet” te duc la alte chestii faine de tot care arată cât de goală e retorica religioasă și spiritualistă.

  • Da, știam de chestia cu emisferele cu personalități diferite 🙂 Și e un argument clar că „sufletul” e legat de „hardware”. „Sufletul” e creierul 🙂 Păcat că nu e ca la calculatoare (sau poate e?), să poți să portezi softul de pe un sistem pe altul.

 2. cel putin 4 variante de raspuns. analog ,1de ce s’a umplut Iov de bube?, sau 2.consecinta caderii (pacatului originar) sau 3.prin ce l’a ispitit satana pe Iisus..astea sunt doar din Biblie. din logica si filosofie 4.daca accepti (irelevant in contextul intrebarii puse de tine insuti!) definitia lui Alvin Platinga ref la divinitate, nu esti in masura, tu care esti o creatura (praf si cenusa) sa „judeci” moralitatea unei fiinte maximale. slab domnisoara. next.

  • Cristi, înainte să-ți răspund, trei chestii am de pus la punct. Așa, ca să putem conversa civilizat.

   1. Nu mă iei cu „domnișoară”.
   2. Nu te porți ca și cum ai fi creștinul superior, iar eu, ateista inferioară.
   3. Nu o lua pe lângă subiect cu atacuri la „romgleza” mea, pentru că: a) nu am un blog de limbă și literatură română și b) ca să fie romgleză, ar trebui să am o mult mai mare concentrație de cuvinte englezești, ar trebui ca ele să nu fie semnalizate în context prin glilimele, respectiv caractere italice și ar trebui să folosesc și o serie de „barbarisme”. Cum asta nu se întâmplă, abține-te.

   Dacă poți respecta chestiile astea trei, continuăm discuția. Dacă nu, există alte bloguri unde lipsa de respect este permisă. OK?

   Așa. Acum să trec la răspunsul punctual la ceea ce ai scris:
   1. Iov a făcut bube pentru că a luat un virus sau o bacterie care se manifesta cutanat, nimic deosebit.
   2. Consecința căderii ar trebui generalizată (adică ar trebui să se manifeste fără discriminare, la toată lumea, dar absolut la toată lumea), or, pe lume există și indivizi ca Brad Pitt și Angelina Jolie, „perfecți” fizic. Argumentul ăsta nu funcționează.
   3. Chestia cu ispititul nu are legătură cu contextul, serios.
   4. Câtă vreme dumnezeul biblic aprobă genocidul, incestul, crima, sclavia și alte atrocități, iar societatea civilizată umană le condamnă (și pe bună dreptate), am toate motivele să consider că entitatea în care cred creștinii este imorală. Din fericire, nu există, altfel am avea o mare problemă, pentru că un astfel de zeu ar fi imposibil de mulțumit. 🙂

 3. ps.cum engleza imi este deficitara, rogu-te d-soara, fara expresii de genu’ „random” caci inca nu am vazut indicatoare rutiere cu semnul „interzis circulatia celor care nu vorbesc fluent in romgleza”. merci.
  ))

 4. S-a mai nascut un astfel de mutant chiar acum 2 zile, in Brazilia, un baiat cu 2 capete. In urma ecografiei, imbecila de ma-sa stia ce o sa nasca, da’ fiind crestinoretarda, a zis „pas”. Mutantul are nume „divine”. Emmanuel si Jesus. Pe ma-sa o cheama Maria. Avem o adevarata familie bib(i)lica.

  • Eu nu înţeleg femeile care ştiu că or să nască o fiinţă (sau două) condamnate la o viaţă total anormală şi care păstrează sarcina. Cred că sunt inconştiente sau că speră să obţină un soi bolnav de atenţie… Poate şi bani… Nu ştiu. Pur şi simplu, nu le pot înţelege.

 5. Cat despre numele videoclipurilor de pe youtube, „Extraordinary people”… Poate imi justifica si mie cineva, in mod logic, ce este extraordinar in a fi handicapat/mutant.

  • Este extraordinar că ființe atât de lovite de soartă găsesc puterea să meargă mai departe, să caute să fie optimiste și să încerce să ducă o viață cât mai normală.

   Handicapul lor este extraordinar în sensul în care „extraordinar” înseamnă și „ieșit din normal”, dar nu cred că asta era ideea…

 6. stimabila doamna cum am intentia de a ma retrage la Stravonikita sau Iviron (dupa caz) 🙂 fiindca sint scarbit de cele lumesti orice comm ar fi superflùu. te las in compania amicilor tai ateisti.daca nu te-a multumit rsp meu incearca un latin ..pe pagini apologetice catolice la amicu’ mihai sarbu
  numai bine si Sarbatori Fericite.

 7. Pingback: Cum previi abandonul? Deschizi o anchetă | Litere si cifre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s