Insomnia

Ei, da, simplu de zis „am insomnie„. Nu-i așa, domnule, vorba lui Băsescu cel nesuferit (sper să aibă insomnie sau măcar să tragă un sughiț serios vreme de măcar o oră), iarna nu-i ca vara și insomnia involuntară nu-i totuna cu aia voluntară.

Insomnia involuntară e tare nenorocită (din asta sper să aibă Băse) și e chinuitoare toată noaptea, când vrei să dormi și nu poți. Te sucești de pe o parte pe cealaltă și un ochi cu experiență ar vedea imediat că n-ai pus geană pe geană – cearșafurile sunt făcute ghem sub tine sau atârnă pe jos, plapuma e întoarsă invers și tu arăți ca Sarsailă după o confruntare one on one cu Maica Precista (asta vine de la faptul că am ascultat ceva Creangă adineauri).  Treaba e că nu ai chef să nu dormi, dar nu dormi. Încerci de toate. Îți imaginezi că sar oile peste gard și odată apare Becali și-ți sare somnul. Numeri în gând și pierzi șirul și, în loc să adormi, o iei de la capăt. Te ridici din pat și bântui prin casă, te uiți în oglindă la lumina felinarului de peste drum, te sperii, bei apă, te întorci în pat. Te prind zorile cu ochii uscați și deschiși. Groaznic. Pentru că fix atunci te-ar lua somnul, dar ai treabă.

Eu am insomnie din aia voluntară. Nu ai treabă noaptea, că nu te culci. Asta e oribilă dimineața, când trebuie să te scoli la ore mici și să pleci naiba știe pe unde. Că trebuie, nu că vrei, Doamne ferește, normal că nu vrei, nimeni nu vrea să facă ochi la șapte. Nici găina. Treaba cu sculatul și culcatul odată cu găinile e mitologie. Cred.

Cert e că stai noaptea pentru că altfel nu ai timp cu tine. Adică toată ziua faci și dregi ca să fie toți mulțumiți și să te lase în pace, după care îți dai seama că e doișpe noaptea și tu nici n-ai respirat pentru tine, dar să te mai și ocupi de sănătatea minții. Fără de care ar trebui să se ocupe alții de tine, deci mai bine nu. Așa că stai. Și stai. Și faci nimic, așa, de plăcere. Dacă ai face ceva, ar fi iar ceva făcut ca să faci treabă, deci nu faci, freci menta, timpul, orele trec și te trezești că e trei noaptea, iar a doua zi trebuie să te rostogolești din pat la șapte. Și faci un calcul și-ți dă că mai ai patru ore.

La ce bun să te mai culci?

Anunțuri

2 comentarii la “Insomnia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s