Cefuliță

Oamenii despre care am să vorbesc acum sunt făcuți pe un anume tipar: au în ei o nesimțire uimitoare, care te lasă mască. Ăsta de azi conduce un pejeu verde bouteille, model destul de vechi, pimpuit cu pieliță întunecată lipită pe geamurile mașinii. Are ceafa lată, în minim doi colaci și e chel, ca să se vadă. Îi vom spune Cefuliță.

Ajungem acasă de la cumpărături și găsim pejeul, cu individ înăuntru, parcat în dorul lelii pe două locuri de parcare, cam cum se opresc cei care au venit pentru câteva minute și așteaptă pe cineva, ca apoi să plece. Nu e prima dată când găsim om pe locul de parcare, așa că facem ce facem de obicei – semnal stânga – și așteptăm. E simplu, intuitiv și civilizat și întotdeauna omul din mașină ne vede, înțelege imediat situația, pleacă de acolo, parcăm, îl salutăm și gata.

Numai că, de data asta, așteptăm degeaba vreun minut. Nici semn că da, nici semn că ba. Al meu dă un flash, poate n-a văzut omul. Ăla, nimic. Dăm un semiclaxon, scurt, să nu sculăm strada. Nimic.

Al meu e răbdător, eu nu-s. Îmi scot centura și dau să ies din mașină: „Mă duc la el să-i zic să se dea de acolo„. Al meu trage mașina lângă pejeu și coboară geamul. Ăla era deja cu geamul jos, pasă-mi-te aștepta o discuție. Îi văd cefulița, mutra încruntată pe jumate a intimidare, o sprânceană ridicată a batjocură pe cealaltă jumate, mălău mare și cam de-o vârstă cu noi și realizez că nu va ceda ușor.

Al meu apucă să-i zică molcom: „Dă și tu mașina mai încolo, s-o pun și eu pe-a mea, că locuiesc aici„. Cefuliță zice ceva pe meltenească, răstit și mitraliat, așa cât să pricepi clar că nu vrea să miște niciun metru mai încolo sau mai încoace. Ziceam că eu nu-s răbdătoare. Pentru din ăștia am planul meu de atac, testat și de succes și în alte dăți, așa că l-am luat ca o mahalagioaică (nu neapărat ineptă). I-am zis pe nerăsuflate, cu high-pitch, să-i amintesc de pretenarele lui și să-l sperii: că nu-i normal ca, pentru cinci minute cât stă el acolo, eu să plec în casă, apoi să pândesc când pleacă și să cobor iar, să pornesc mașina, s-o mut la locul ei și să intru la loc. Că e diferență semnificativă de efort. Că el, cu motorul pejeului deja pornit cum era, apăsa numai o pedală să se dea mai în față. Că-i lua câteva secunde. Că eu, ca să fac toată manevra cu du-te-n casă, uită-te pe geam, ieși din casă, mută mașina, du-te-n casă, pierd câteva minute bune total aiurea. Că el ar putea să apese, simplu, pe accelerația aia, că nu-i scump, și să miște un metru, doi, mai în față.

Ce-a înțeles Cefuliță? Nimic. Așa că a început să strige la mine. Că ce e aia, să se dea el la o parte. Că, dacă s-ar da de fiecare dată când vine careva acasă, ce-ar fi? (Chiar, ce-ar fi?) Să se plimbe pe toată strada ca să stea undeva? Cum așa? Facepalm. Așa că îi pun capac, cum trebuie când se ambalează meltenii – scot telefonul și zic: „Auzi nene, știi ceva? Te dai, bine. Nu te dai, sunt femeie, am copilul în mașină, chem poliția și le spun că m-ai agresat verbal!

Al meu nu zice nimic, dă mașina mai în spate și, ca prin farmec, melteanul aprinde farurile, dă semnal, se mută.

Acuma spuneți-mi și mie de ce trebuie să se rezolve treaba numai cu ceartă și amenințări când e să dai de un nesimțit din ăsta pus pe harță? Cum se simt oamenii ăștia, să reacționeze numai în contră și numai când te pui la mintea lor?

Anunțuri

Un comentariu la “Cefuliță

  1. Gagico, Cefulitii sunt lobotomici in general, iar cu lobotomicii se pare ca numai asa o scoti la capat. Citind ce ti s-a intamplat tie mi-am adus aminte de o intamplare identica, doar ca la volan eram eu si eram calma, iar in dreapta sotul meu plin de draci. Pana la urma ne-a rezolvat cainele problema. Pentru cazuri din astea recomand dobermannul cu toata caldura :))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s