Mic dejun rapid: hot sandwich

image

Tartine calde, cu caşcaval, gluten, roşii şi ceapă, la cuptor

Ce faci dimineaţa, când n-ai mult timp la dispoziţie, dar vrei ceva săţios? Simplu! Tartine calde! Durează cinci minute prepararea şi, în vreme ce se coc tartinele (adică în câteva minute), ai timp să faci altceva, adică să te speli sau să te îmbraci sau, dacă deja le-ai rezolvat pe astea două, să-ţi bei în tihnă cafeaua.

Reţetă simplă pentru tartine calde vegetariene

Ai nevoie de:
pâine feliată;
caşcaval cubuleţe sau ras (sau orice altă brânză care se topeşte la cuptor – ca senvişul să fie vegan, se foloseşte caşcaval vegetal);
gluten preparat, tăiat cubuleţe sau fâşii (sau tofu sau pate vegetal sau orice altceva, după gust şi după ce-ai prin casă);
ceapă (sau/şi ardei gras), feliuţe subţirele;
sos de roşii.

Cum se face?

Încingi cuptorul la 180°.

Apoi aliniezi feliile de pâine pe o tavă şi întinzi câte o linguriţă de sos de roşii pe fiecare, astfel încât să acoperi pâinea cât de cât. Nu te strădui să întinzi sosul peste tot, că nu e nevoie. Pe urmă presari deasupra caşcavalul, glutenul şi ceapa (şi ardeiul gras) şi mai pui puţin sos (câteva picături, ca decor). Mie îmi place să pun şi puţin piper.

Apoi dai la cuptor cam un sfert de oră.

Delicios!

Atenţie, însă! O porţie de două felii are vreo 350-400 de calorii. Dar, pentru că e micul dejun, merge. Şi, cel mai important, ţine saţ cam trei, patru ore.

Anunțuri

2 comentarii la “Mic dejun rapid: hot sandwich

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s