Ce-s ăştia?

image

Dovleac prăjit la Actifry

Cartofi prăjiţi?

Nu!

Dovleac prăjit!

Dacă eşti în căutare de reţete pentru  Actifry şi dacă îţi plac felurile noi de mâncare, chiar dacă la început par un pic ciudate, merită să încerci şi cu dovleac. Înainte de orice, trebuie să ştii că eu consider dovleacul prăjit ca un „acquired taste”, adică ceva care e posibil să nu-ţi placă din prima sau, dacă eşti mai conservator, niciodată. Deci, nu te apuca să faci reţeta asta pentru a-ţi impresiona musafirii!

Chiar dacă textura dovleacului nu e la fel de fermă ca cea a cartofului, Actifry reuşeşte să-i facă crustă. Asta înseamnă că miezul moale e învelit într-o cojiţă crocantă, ceea ce face ca dovleacul astfel preparat să fie o garnitură destul de interesantă. Preparat aşa, dovleacul prăjit trebuie mâncat imediat, de îndată ce e gata, pentru că se înmoaie şi textura nu mai e aşa plăcută. Merge cu smântână şi usturoi sau cu caşcaval ras deasupra, cu curry şi cu piper.

Garnitură de dovleac prăjit la Actifry

Cum faci? Simplu! Tai dovleacul ca pe cartofi, pui în Actifry, adaugi ulei cât ai pune şi pentru cartofi şi laşi să se facă întocmai ca şi cartofii. La final, adaugi sare.

Desert din dovleac prăjit la Actifry

Iar dacă nu vrei neapărat să faci o garnitură (deci nu vrei ceva sărat), adaugă 3 linguriţe de zahăr în ultimele zece minute. Când e gata, adaugă scorţişoară şi gata desertul!

Reclame

4 comentarii la “Ce-s ăştia?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s