Provitele vor backup ministerial

Pe lumea asta există și provitele. Nu-s o specie nouă – au rădăcini în întunecarea ev-medievală și sunt credincioase, nevoie-mare. Creaturile astea ar vrea să nu mai fie legal avortul, că cică nu e un drept și nici contracepția nu le place. Recomandă abstinența, de parcă natura umană (și mai ales cea adolescentină) ar putea să se conformeze la așa ceva. Ar reface și inchiziția, dacă ar putea. Și sunt conduse – cum altfel? – de un bărbat. Nu de alta, dar bărbații – se știe – sunt cei mai în măsură să spună femeilor ce e mai bine și mai corect și mai sănătos pentru ele.

Chestia e că provitele nu sunt prea băgate în seamă. Logic, de altfel. Și, după ce au vorbit cu pereții destulă vreme, acum au văzut o luminiță și se agață de un potențial sprijin ministerial, în persoana proaspetei ministrese a muncii, Claudia Boghievici. Cum așa? Păi provitele au prins faza cu eurodeputata Rovana Plumb și „pâra” ei a propos de vederile antiavort ale Claudiei Boghievici și au lansat repede un comunicat de presă în care zic că o susțin pe ministreasă și că speră să colaboreze cu ea.

Iar eu mă întreb cam cum văd provitele colaborarea asta, având în vedere că funcția ministresei e legată de cu totul alte lucruri.

Ministerul Muncii se ocupă cu drepturile omului doar în măsura în care e vorba de drepturi legate de muncă. Fie și o idee de lege antiavort venită de la un ministru ar încălca grav drepturile omului. Ministerul Muncii nu are treabă nici cu religia, de care se agață provitele când spun că avortul nu e moral. Iar statul e laic, chestiile religioase nu ne interesează decât în particular, fiecare la el acasă. Ministerul Muncii nu se ocupă nici de sănătate. Și, în treacăt fie spus, dacă e făcut când sarcina e mică, avortul e la fel de traumatizant fizic ca un consult prelungit urmat de o dismenoree ceva mai afurisită, iar psihic deloc, dacă persoana respectivă e cu mintea la locul ei și nu la prostiile debitate de provite fanatice, deci nu înțeleg ce îi tot dau provitele cu trauma.

Cert e că Ministerul Muncii nu are treabă cu niciuna din poveștile provitelor. Deci, cum vor provitele să colaboreze cu ministreasa muncii? Oare vor provitele să meargă la muncă?

Reclame

7 comentarii la “Provitele vor backup ministerial

  1. Aia cu traumele psihice post avort, e abureala pentru femei proaste. N-ai cum sa fii traumatizat sau sa regreti ceva ce n-ai vazut / auzit / simtit niciodata, cu care n-ai avut nici un fel de legatura : e ca si o persoana inexistenta. Nu s-a creat nici o legatura .

    • De-aia strategia provitelor de prin alte părți e să oblige prin lege femeile să întârzie decizia pentru ca apoi, înainte e a lua decizia să o oblige să privească un film de tortură precum Strigătul Mut și să o oblige să îi spună că acum (după timpul pe care tot ei l-au impus) celulele s-au dezvoltat și mai mult înspre forma finală, eventual cu o ecografie la fel de obligatorie, dacă ajută la atașarea emoțională.

  2. Despre asta cu atașarea emoțională nu știu ce să zic… mie mi-a luat vreo lună numai să încep să mă „atașez” de fii-mea, după ce s-a născut. Când era in utero, nici vorbă de atașament – mă simțeam chiar invadată cumva de un alien, mai ales după ce a început să miște.

    În fine, filmul ăla e disturbing, dar asta pentru că e vorba de sarcină mare (cred că avea peste 5 luni fătul respectiv – nimeni nu stă să facă cinci luni!) și cred că a fost vorba de un avort terapeutic, nicidecum de unul decis de femeia care nu voia copii. Da, provitele au ceva strategii. Norocul e că strategiile respective nu au cum să funcționeze la persoane raționale.

    Partea proastă e că fix femeile labile psihic și influențabile sunt ținta și victimele provitelor – adică exact femeile pentru care chiar ar fi bine să nu devină mame în momentul ăla…

  3. Mie mi s-a intamplat contrariul: am facut un avort spontan, la ecografia de 12 saptamani au vazut ca inima fatului se oprise pe undeva pe la 7. Drept sa zic, nu m-am socat aproape deloc, stiam ca exista riscul asta, nu facusem nimic anapoda, deci na, am acceptat. Dupa aia am inceput sa vad in jurul meu numai chestii cu traume alea alea, si ma simteam vinovata ca nu ma simteam vinovata si ca nu eram traumatizata:) Mi-a trecut destul de repede insa, dar au efect totusi propagandele astea mai ales cand esti in momente mai fragile. Is niste monstrii astia cu ideile lor provita-antioameni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s