O postare plătită…?

Povestea cu banii din blog e antică (de pe vremea când blogosfera a început să miște și profitabil, nu doar spre calmarea dracilor cotidieni), iar eu sunt sătulă de discuția asta – cititorul de bloguri nu e tâmpit și își dă seama dacă o postare e plătită (și deci e reclamă) sau dacă bloggerul scrie despre ceva pentru că așa simte el. Nici bloggerul nu e tâmpit și își dă și el seama că, dacă postează numai blogvertoriale, cititorul se sastisește și pleacă pe alte meleaguri online – lac este, sunt și broaște cât cuprinde.

Așa că blogosfera se autoreglează, indiferent de părerea celor care protestează împotriva postărilor plătite și nesemnalizate ca atare sau a celor plătite în general.

Autoreglarea și aici, ca și în piața old-school, este bună.

Acum o să vă întrebați care e treaba cu postarea asta. De ce m-am apucat să scriu despre postările plătite și cele neplătite?

Simplu. Pentru că am să scriu imediat și eu una. Plătită. Și încă plătită cu vârf și îndesat, dar nu cu bani, ci cu profesionalism. Și pentru că, trebuie să recunosc, genul ăsta de plată obligă teribil. Pur și simplu, sunt nevoită să scriu despre asta. Pentru că e posibil să-i ajute și pe alții și poate mai din timp decât m-a ajutat pe mine.

Curioși? Până diseară aflați despre ce e vorba.

Reclame

2 comentarii la “O postare plătită…?

  1. Depinde foarte mult si cum sunt scrise posturile platite. Daca-mi vinzi tatuaje dentare sau diamante de pe Marte si postul e sec, fara pic de umor si aduce putin a reclama la detergent atunci e clar ca blogul respectiv nu-i decat un bordel intelectual imbacsit de lacrimile prostituatelor oloage.

    Apoi tine si de atitudinea autorului, una e sa scrii un adventorial si alta e sa-ti vinzi sufletul pentru niste biscuiti. Mai sunt bloggeri care promoveaza rahaturi si nu permit comentarii ce spun ca rahatul promovat nu pute si nici macar nu face pofta mustelor,

    • Da, absolut, e perfect valabilă și chestiunea stilului. 🙂 Și pentru ce faci reclamă contează… Adevărul e că sunt pe lumea asta lucruri de care nu mi-aș lega numele nici tăiată 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s