Bere de ghimbir

image

Cum se face berea de ghimbir?

O băutură cu o reţetă simplă de tot, cu rezultate gustoase, aromate, răcoritoare şi cu urme de alcool în numai 24 de ore (în afară de socată) este berea de ghimbir.

Ce-ţi trebuie şi cum faci?

Iei un rizom de ghimbir spălat bine, cu tot cu coajă, mărunţit la robotul de bucătărie, peste care pui o cană şi ceva de zahăr şi peste care storci bine de tot o lămâie. Torni doi litri de apă în clocot peste amestecul ăsta, agiţi totul bine, până se dizolvă zahărul şi apoi îţi vezi de ale tale vreo oră, până se răceşte suficient cât să poţi ţine vasul în mână. Când s-a răcit, presari un plic de drojdie deasupra şi amesteci iar, apoi fixezi un capac peste, dar nu ermetic (aerul trebuie să poată să iasă) şi laşi să fermenteze până a doua zi, când strecori conţinutul şi îl torni într-o sticlă de plastic, pe care o laşi la frigider până se face rece.

Gata!

Iese ceva absolut delicios, puţin înţepător, minunat pentru o seară caldă de toamnă!

Anunțuri

3 comentarii la “Bere de ghimbir

  1. Eu folosesc reteta asta pe post de ceai (exact la fel, dar fara drojdie si cu miere in loc de zahar), foarte bun pentru raceala. Se bea cald de nevoie sau rece de placere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s