Chiftele de cartofi (vegetariene)

Chiftele vegetariene? Da, din cam orice, iar cele din cartofi sunt delicioase!

Chiftele din cartofi – prăjite

image
Chiftele vegetariene din cartofi – prăjite

Chiftele din cartofi – la cuptor

image
Chiftele de cartofi (vegetariene) la cuptor

Ingrediente:

  • Trei cartofi mari fierţi, calzi (cam 700g), pasaţi
  • Trei linguri de făină (şi cât cuprinde, până se pot forma chiftele)
  • Un morcov ras
  • O ceapă tocată mărunt
  • Un ou
  • Verdeţuri şi condimente, după gust (încercaţi rozmarin, chimen, cimbru)
  • Sare
  • Ulei pentru prăjit sau ulei spray

Cum se fac chiftele din cartofi?

Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, apoi se lasă să se răcească. Când se răcesc, dar nu de tot, se pasează.

Până se răcesc cartofii, se călesc ceapa şi morcovul în puţin ulei, se adaugă verdeţurile şi se condimentează.

Se amestecă tot, inclusiv făina, oul şi sarea, apoi se mai adaugă făină până când se poate modela cu mâna. Se fac chiftele şi ori se prăjesc pe ambele părţi în ulei, ori se pun într-o tavă, pe hârtie de copt, se dau cu ulei (spray sau cu pensula) şi se dau la cuptorul încins la 200°, timp de 20 de minute.

Cu ce se mănâncă chiftelele din cartofi?

Merg excelent cu salată cu ceapă verde, stropită cu vinegretă și cu un pahar de sana.

Merg minunat cu murături în oțet.

Merg puse între două bucăți de chiflă, cu salată, iaurt cu usturoi și o felie de brânză topită.

 

3 comments on “Chiftele de cartofi (vegetariene)

  1. Pingback: Cele mai bune 20 retete de chiftele vegetariene de pe net – Retete Vegetariene

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s