Chifteluțe de năut, cu cartof și chimen

image

Am tot zis că pun rețetele mele de chiftele vegane, dar timpul n-a fost deloc prietenos cu mine. Totuși, având în vedere că una dintre rețete era scrisă, lipsindu-i doar poza, și că azi am făcut astfel de chifteluțe (și le-am făcut și poze), pot, în sfârșit, să public măcar atât:

Chifteluțe vegane, cu năut, cartofi și chimen

Ai nevoie de:
• două căni de năut fiert (se pune o cană și un pic la înmuiat de cu seară);
• un cartof fiert;
• ceapă tăiată fin de tot, călită în 2-4 linguri de ulei de măsline (sau oricare);
• 4-5 fire de pătrunjel bine tocat;
• 2-4 linguri de făină;
• chimen (eu pun o linguriță cu vârf), călit în 1-2 linguri de ulei (măsline sau alt ulei);
• sare, piper, boia de ardei dulce sau iute, după gust.

Se dă drumul la cuptor – foc mediu (180°). Se pregătește o tavă, pe care se pune hârtie de copt. Se unge hârtia cu un strat subțire de ulei de măsline (sau alt ulei).

Toate ingredientele se pun în robotul de bucătărie și se fac pastă, mai puțin cartoful, care se zdrobește cu furculița și se adaugă în compoziție după ce robotul a făcut pasta.

Se amestecă totul cu mâna, se adaugă sarea, piperul, boiaua, apoi se formează chifteluțe, care se pun în tavă.

Se coc 15 minute sau până se rumenesc.

Merg cu sos de roșii, cu mămăligă, cu piure de cartofi, în diverse senvișuri.

Anunțuri

3 comentarii la “Chifteluțe de năut, cu cartof și chimen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s