Despre mine

Sunt om și femeie și mamă.

Ca om, iubesc oamenii și animalele și soarele și viața și tot ce e frumos și bun în lume și accept că errare humanum est. Pe cât se poate, fac tot ce îmi stă în putere să fac lumea din jurul meu mai bună, mai curată și mai frumoasă și sunt tare amărâtă când aflu despre durere, nedreptate, moarte, frică, abuzuri. De asta, am o problemă cu religiile și cu ce au făcut ele din oameni și din istorie și mi-s nesuferiți popii, care profită de firea slabă a omului, de credulitate, de lipsa cunoașterii și întrețin vinovății imaginare și temeri nefondate. Tot de asta cred că e datoria fiecărui cetățean să urmărească și să taxeze politicienii de fiecare dată când o dau în bară, pentru că politica proastă, populistă și neghiobiile celor de la putere din țara asta au efecte dureroase asupra noastră, a tuturor celor cu buletin românesc.

Ca femeie, am grijă de ai mei și trăiesc o mulțime de drame care pe bărbați îi fac să râdă. Uneori râd eu însămi de tot și toate și fac haz de necaz, pentru că sunt lucruri pe lumea asta pe care nu am cum să le schimb.  Îmi place să gătesc, sunt flexitariană și știu o grămadă de chestii despre hrana sănătoasă, cure de slăbire și șmecherii pe care oricine le poate face ca să-i iasă miracole în bucătărie. Gătesc de plăcere, dar dacă m-ar trimite careva la cratiță, i-aș face-o guler. Da, sunt firesc de feministă.

Ca mamă, am bucurii, frustrări și spaime. E o aventură și un job full time să crești un copil în țara asta,  unde ai de dus lupte începând cu spitalele unde  faci analize până să naști și până la grădinițe, școli, licee și nu numai.

De meserie, sunt grafician-DTP-copywriter – 3 într-unul, o echipă întreagă. Desenez și scriu pentru că îmi place și din desenat și scris trăiesc de când mă știu.

Știu o grămadă de chestii în general despre cam orice, pentru că am lucrat la nenumărate proiecte și am cunoscut nenumărați oameni, fiecare cu domenii și preocupări diferite. Îmi place să aflu lucruri noi și sunt o sceptică – stau și sap adânc, până dau de surse și mă apropii cât mai mult de adevăr. Și, pentru că nu m-am săturat de învățat, sunt studentă.

Așa, în general, mă uit la lumea asta mare și mă minunez de ea și uneori mă minunez și de mine. Și scriu (iar) despre asta. Mai pozitiv sau mai cu patimă, după cum e ziua, locul și situația.

Reclame

25 comentarii la “Despre mine

  1. La cum scrii pe blog-ul asta parca ai avea maxim 20 de ani. Bine, poate ai… chiar daca esti mama, ca din cate am vazut in blog-ul tau, ti se pare normal sa te reproduci la 12 ani. Sper sa vina fi-ta sau fi-tu la 12 ani cu plodul la usa.

  2. „E o aventură și un job full time să crești un copil în țara asta” – Pisi, peste tot in lume e un job full time sa cresti un copil. Asa ca, „no drama”.

  3. Excelent! Mi-au placut articolele. Citind unul, citind altul, n-am observat ca seara s-a transformat in dimineata! Am sa revin. Cu multumiri, LS

  4. Buna ziua. Mi-am permis sa va copii un articol, fara sa va cer mai intai permisunea. Lucrez in sistemul sanitar si sunt atat de furios pe cei din conducerea Casei si Ministerului care o tin ca gaia-matu ca merge sistemul cardului de sanatate in timp ce noi, personalul medical suntem in depresie de doua zile, incat mi s-a parut extraordinar de nimerit articolul dumneavoastra „Cand doi spun ca esti beat, te duci si te culci” Repostarea articolului s-a facut cu mentionarea blogului dumneavoastra. Multumesc pentru intelegere. Cu respect, Vasile.

    • Mulțumesc pentru apreciere… Și îmi pare rău că sunteți în starea în care ce am scris eu atunci s-a potrivit. Că tare rău e! Și cred că sunteți la capătul nervilor cu toată agitația și situația cu cardul și nu numai, că eu nu lucrez în sistem, dar tot acolo sunt, la limita răbdării! Noroc că în sistem mai sunt și oameni, că astfel mai vedem și puțin soare între atâția nori.

  5. Mulţumiri pentru articolul „Când doi îţi spun..” pe care l-am citit mai de mult şi pe care acum l-am căutat ca disperatul. Cred că Dumnezeu ne pune la încercare şi ne-a trimis un om cu mintea tulburată. Într-o asemenea situaţie nimeni nu te poate ajuta. Totuşi, o altă înţelegere a lucrurilor e o binefacere. Nu am găsit nimic, care să mă ajute să suport neputinţa în faţa acestei calamităţi, decât atunci când mi-am pierdut răbdarea şi am căutat „revenge on a psychopath” (nu există „revenge”) şi atunci când am căutat „cand doi spun ca esti beat”. Urări de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s